Kahramanmaraş (SHA) – Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihli depremlerde iş yerleri yıkılan çörekçi ustaları, depremin ardından yeniden kurdukları iş yerlerinde yöresel lezzetlerinden olan çörek üretimine başladılar.
Ramazan Bayramı’nın da vazgeçilmez tatlarından biri olan çörekler, Kahramanmaraş’ta yılın 12 ayı üretiliyor.
Deprem sonrası işlerine yeniden kavuşan esnaflar, Dulkadiroğlu ilçesi Kapalı Çarşı içerisinde yer alan iş yerlerinde yoğun mesai harcıyorlar.
Odun ateşinde pişirilen çörekler hakkında konuşan Mehmet Tanıdır, “Yöresel çöreklerimizi odun ateşinde pişirerek insanımıza sunuyoruz. Sevgimizi katmamız ve insanlarla iç içe olmamız, damak tatlarına hitap etmemizin farkıdır. Bu nedenle hem biz memnun oluyoruz hem de alan müşterilerimiz.” şeklinde konuştu.
İşletme sahibi Mehmet Kar ise, “Depremden sonra açtığımız iş yerinde yöresel Maraş çöreklerinde gevrek, çıtır, tuzlu ve şekerli olmak üzere her türlü çörek ve pasta pişirimi yapıyoruz. Şu anda işlerimiz elhamdülillah belli bir seviyeye geldi, yavaş yavaş depremin yaralarını sarıyoruz.” ifadelerini kullandı.


GENEL
04 Aralık 2025GÜNDEM
04 Aralık 2025GÜNDEM
04 Aralık 2025GENEL
04 Aralık 2025EKONOMİ
04 Aralık 2025
1
Kahramanmaraş Eczacı Odası’ndan Sert Tepki: “İlaç Erişimi Ticari Ranta Kurban Edilemez”
2
CANAN CANTA KALE DİBİ OTO PARKTA HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
3
İzomir Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yaşar’dan Daire Alımı İçin Çağrı
4
Zirai Don Felaketi Kahramanmaraş’ta Tarımı Vurdu: Çiftçiye Acil Destek Çağrısı
5
GÜLPAK DENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI